Bygga lekplats hemma

Bygg egen lekplats

Funderar ni på att bygga lekplats hemma på tomten? Då har ni hamnat rätt. Det finns enkla sätt att få trädgården att kännas som en fullutrustad lekplats. Ni kan exempelvis bygga en koja, lekstuga, trädgunga, eller så tar ni det steget längre genom att bygga egen lekplats. Väljer ni det sistnämnda delar vi här med oss av några värdefulla tips.

Lekplatsutrustning

Här tipsar vi om lekplatsutrustning för att skapa den ultimata lekplatsen utomhus: klätterställningar, sandlådor, rutschkanor och så vidare. Produkterna kan självklart variera beroende på hur gamla barnen är samt om barnen har några speciella behov eller intressen.

Välj lekutrustning av bra kvalitet

Hos företag som Lappset.se kan ni hitta all lekplatsutrustning som behövs för lek utomhus, och som är av bra kvalitet! Självklart kan ni också köpa virke i en bygghandel som Byggmax och bygga er egen lekutrustning, men då krävs det såklart att ni är lite händiga och har koll på vad ni gör. Kom bara ihåg att säkerhet är A och O när det kommer till att bygga lekplatser.

Klätterställningar

Klätterställningar är roliga för barn i alla åldrar. Det finns en uppsjö av olika modeller av klätterställningar och beroende på ert behov finns det en perfekt klätterställning för er. Fast om ni är lite händiga kan ni såklart bygga egen klätterställning. På nätet finns många idéer att inspireras av, se exempelvis den här artikeln om att bygga klätterställning.

Rutschkanor

Rutschkana är nog något som alla någon gång åkt. Oavsett om du tänkt köpa eller bygga rutschkana så är rutschkanor det perfekta att ha i trädgården såväl som på förskolans lekplats, då rutschkanor finns i alla möjliga olika modeller och storlekar.

Gungställningar

Istället för en trägunga kanske det är läge att investera i en gungställning? Att köpa eller bygga gungställning kommer definitivt att uppskattas bland barnen där hemma. Har ni fler barn så slipper barnen stå i kö och du kan också gunga och vara med i leken. Är det riktigt små barn räcker det kanske dock med en plastgunga.

Sandlådor

Sandlådor är perfekta för de mindre barnen. Det behöver dessutom inte alls vara svår att bygga sandlåda. Sandlådan blir barnens eget utrymme där de kan leka kreativt och bygga sandslott. Se även till att köpa leksaker anpassade för sandlådan såsom spadar och hinkar. Tillbehör till sandlådan hittar du i närmsta leksaksaffär eller online. Vi rekommenderar exempelvis sandleksakerna från Lekia.se.