Bygga lekplats hemma

Bygg egen lekplats

Funderar ni på att bygga lekplats hemma på tomten? Då har ni hamnat rätt. Det finns enkla sätt att få trädgården att kännas som en fullutrustad lekplats. Ni kan exempelvis bygga en koja, lekstuga, trädgunga, eller så tar ni det steget längre genom att bygga egen lekplats. Väljer ni det sistnämnda delar vi här med oss av några värdefulla tips.

Lekplatsutrustning

Här tipsar vi om bra lekplatsutrustning för att skapa den ultimata lekplatsen utomhus: klätterställningar, sandlådor, rutschkanor och så vidare. En svensk leverantör du kan titta närmare på är CADO. Deras lekplatsutrustning är föredömlig vad gäller säkerhet och hållbarhet. De har ett stort sortiment som vänder sig främst till företag och ger gärna råd inför ditt köp. Ett annat företag som säljer lekplatsutrustning är ScanCord AB som bland annat är en lekplatsleverantör som du kan ta tips av för att hitta lekredskap och lekutrustning utomhus. De har framförallt expertis inom skyddsnät för lekplatser, men har även produkter som kan vara bra att tänka på när du vill bygga egen lekplats.

Välj trygg lekplatsutrustning

En lekplats ska ha robust och säker utrustning för att barn ska kunna utforska den på ett tryggt sätt. Genom att följa säkerhetsstandarder, välja material av hög kvalitet, anpassa utrustningen efter barnens ålder och storlek och se till att det finns tillräckligt med utrymme och tillsyn, kan du hjälpa till att skapa en säker och rolig lekplats för barnen. Glöm inte att utrusta lekplatsen med fallunderlag för lekplats, det är en viktig säkerhetsåtgärd.

Lekplatsutrustning med Svanenmärkning

Du som är inne på hållbara lekplatser hittar flera svanenmärkta produkter på CADO.se. Delar av deras sortiment går bortom Svanenmärkningens krav för att vara ledande i utvecklingen av hållbara lekplatser.

Roliga lekredskap

För en optimal lekplats hemma finns det flera lekredskap som passar de flesta barnen. Försök att använda dig av flera olika moment och som passar för lite olika tillfällen, barn vill ibland springa och aktivera sig, och ibland vill de leva ut i fantasier i en stillsam lek.

Fotbollsnät & konstgräs

För de barn som gillar sport och att aktivera sig med bollar, kan ett fotbollsnät vara optimalt att ha i trädgården. Du kan köpa fotbollsnät hos ScanCord AB, som har nät för flera storlekar på målen och annan utrustning som passar för fotbollsmål. Om ditt nät skulle gå sönder i målet är det smidigare att bara byta nät till fotbollsmål istället för att köpa hela utrustningen igen. Vill du slå till på stort och imponera på den sportintresserade är det nog ändå konstgräs utomhus på hemmalekplatsen det som imponerar mest. Ett säkert kort som kommer utnyttjas mycket av barnen, var så säker.

Klätterlek

Något som barn verkligen uppskattar är att kunna ha klätterlek hemma. Dels att få klättra runt på olika nivåer, men även att de kan få leva ut sina fantasier. Försök att inte begränsa dig att det inte går att ha klätterutrustning hemmavid, utan det blir en rolig klätterlek för både barn och vuxna. På ScanCord AB finns utrustning för klätterlek , i form av torn, nät och klätterträd i olika material.

Rutschbanor

Att åka rutschbanor är nog bland det roligaste barn vet. Det passar alla åldrar och det kan vara roligt att ha en rutschbana hemma utan att behöva ta sig till en lekplats för aktiviteten. Det går att köpa rutschbanor på ScanCord AB, som har både i plast som passar de yngre åldrarna och i rostfritt stål för låg hållbarhet.

Gungställningar

Istället för en trägunga kanske det är läge att investera i en gungställning? Att köpa eller bygga gungställning kommer definitivt att uppskattas bland barnen där hemma. Har ni fler barn så slipper barnen stå i kö och du kan också gunga och vara med i leken. Är det riktigt små barn räcker det kanske dock med en plastgunga.

Sandlådor

Sandlådor är perfekta för de mindre barnen. Det behöver dessutom inte alls vara svår att bygga sandlåda. Sandlådan blir barnens eget utrymme där de kan leka kreativt och bygga sandslott. Se även till att köpa leksaker anpassade för sandlådan såsom spadar och hinkar. Tillbehör till sandlådan hittar du i närmsta leksaksaffär eller online. Vi rekommenderar exempelvis sandleksakerna från Lekia.se.