Kärror och pirror

Att ha en kärra eller pirra att tillgå kommer att underlätta ditt byggprojekt enormt och spara dig både tid och kraft.

Syfte med kärror och pirror

Syftet med kärror och pirror är att underlätta vid transport av tungt gods och byggmaterial. En kärra eller pirra är uppbyggt på så vis att du enkelt kan lasta den med sådan tyngd som du aldrig hade klarat av att lyfta på rak arm, för att sedan rulla bort till önskad plats – smidigt och enkelt.

Inte nog med att en kärra eller pirra gör det både smidigt och enkelt att förflytta och transportera exempelvis byggmaterial, det är även skonsamt för din kropp.

Tack vare att du själv slipper böja dig ned och lyfta med hela din kropp och styrka så besparar du kroppen och inte minst din rygg genom användning av en kärra eller pirra.

micrologistic.com kan du ta del av ett brett utbud av kärror och pirror i alla tänkbara modeller och prisklasser. Oavsett om du är i behov av en stålpirra, en något billigare aluminiumpirra, en däckpirra eller en modulkärra så hittar du det hos Micrologistic.

Köpa pirra/kärra för privat bruk

Förenkla transport, flytt och liknande arbete genom att köpa pirra. Här nedan tipsar vi om olika typer av kärror och pirror som passar utmärkt för privat bruk.

Magasinkärra/Pirra

En magasinkärra, även kallad pirra, transportkärra och säckkärra, är den allra vanligaste typen av kärror/pirror att ha i privat ägo. En magasinkärra finns i både stål och aluminium och utgörs av en simpel konstruktion där en typ av stålkonstruktion fästs vid två däck. Magasinkärror passar perfekt vid exempelvis lyft av tungt material eller vid flytt.

Modulkärra

En modulkärra är en typ av anpassningsbar kärra där det är möjligt att koppla på och koppla av olika delar på kärran för att göra den större, mindre och högre eller för att anpassa den för specifika utrymmen och situationer. Man skulle kunna säga att en modulkärra är en mer avancerad variant av magasinkärran. Modulkärror passar för alla tillfällen och olika typer av lyft och transporter tack vare dess anpassningsbarhet.

Trappkärra

En trappkärra är en kärra som är anpassad för att kunna köras i trappor. En trappkärra är konstruerad med två uppsättningar hjul som är bestående av tre däck vardera. Detta för möjligheten att varje däck ska ta emot nästkommande trappsteg då du drar kärran i en trappa. Är du i behov av att förflytta och transportera tungt gods eller material mellan olika våningar? Använd dig då av en trappkärra som på ett smidigt sätt hjälper dig mellan våningarna.