Verktyg för att bygga lekplats

Har du planer på att bygga egen koja eller kanske till och med bygga lekplats hemma? Då kommer du givetvis vara i behov av olika verktyg som du kan ta hjälp av för att färdigställa ditt byggprojekt. Här nedan tipsar vi om verktyg som kan vara bra att ha hemma då du ska bygga.

Såg för att kapa byggmaterial

En såg är A och O när det kommer till verktyg för att bygga lekplats – d.v.s. en såg är verkligen ett måste för att kunna genomföra ditt tänkta byggprojekt. Med en såg kommer du kunna såga byggmaterial till önskat format. Köp en ny såg på Bauhaus. Här hittar du allt från handhållna sågar till elektriska varianter.

Borrmaskin för att borra hål

Borrmaskinen är ett oerhört effektivt och viktigt hjälpmedel i din jakt att sätta samman ditt byggprojekt. Med borrmaskinen kan du enkelt borra hål i de olika typerna av byggmaterial du använder för att sedan sätta samman, få dit skruva, sätta gångjärn etcetera. På Hornbach kan du ta del av ett brett utbud av olika typer av borrmaskiner.

Skruvdragare & hammare för att sätta samman

Skruvdragaren och hammaren kommer att komma väl till hands då du sågat isär ditt byggmaterial och dessutom borrat väsentliga hål för dess sammansättning. Med hjälp av en skruvdragare kommer du snabbt och effektivt kunna skruva ihop bygget och med hjälp av en hammare kan du finlira på ställen som behöver extra stöttning av spik.

Klicka dig in på jula.se för att spana in ett brett sortiment av olika skruvdragare. Är du istället på jakt efter en ny hammare? Då kan du vända dig till Byggmax som har olika typer av hammare – något för alla behov.

Kärror och pirror för tungt byggmaterial

För att få ihop en hel lekplats eller koja kommer du att behöva mycket plankor och annan typ av byggmaterial att tillgå. Att förflytta byggmaterialet från punkt A till punkt B är inte alltid det enklaste. Ta hjälp av en kärra eller pirra från Micrologistic. Här hittar du mängder av olika kärror och pirror som hjälper dig att bära tungt på ett enkelt och smidigt sätt.

Läs mer om kärror/pirror

Säker mätning med måttband & vattenpass

Se till att alltid vara noggrann och säker när du sågar, skruvar, spikar och borrar i ditt byggmaterial. Detta för att du ska få en fin koja eller lekplats som är helt symmetrisk. Bästa hjälpen för detta? Införskaffa dig både måttband och vattenpass för att säkerställa precision och korrekt mätning.

Letar du efter nya mätverktyg? Klicka dig in på clasohlson.com för att ta del av allt från måttband till vattenpass i alla olika prisklasser.

Skyddshandskar för dina händers säkerhet

Det är inte alltid bara verktyg som är viktiga för ett bra, snyggt och tryggt bygge. Du bör även se över din egen säkerhet. Undvik flisor och annat som kan skada dina händer med hjälp av ett par rejäla skyddshandskar. Besök micrologistic.se för att spana in ett brett sortiment av hållbara och kvalitetssäkra skyddshandskar.